Havuclu-Tarhunlu Balik
Hemen hemen her cumartesi 'balik yaptim gelin' diye bizi arardi canimiz arkadasimiz. Bize degisik degisik soslu, adini bile duymadigimiz otlarla, baharatlarla karisik baliklar yapardi. Yanina da bir kocaman salata yapar ve Dikmen'de eskiden sarap yapimhanesi olan bir beyden aldigi onlarca kasa saraptan birini(hatta bir kacini) acar ve hem gonlumuzu, hem de karnimizi tika basa doyurur, bizi bir dahaki cumartesiye kadar hayallar icinde evimize yollardi.
Di-li gecmiz zaman kullanmamin sebebi simdi bizim burada(dunyanin bir ucunda) onunsa Turkiye'de kalmis olmasindan. Yine gitsek hemen ilk is bize balik pisirecegini, yillardir sakladigi saraplari acacagini ve dostlugun ne oldugunu bir kere daha hatirlatacagini biliyoruz.
Uzakta olmamiz kendisinden balik tuyolari almamiza engel degil tabii. Gecen gun 'elimde whiting fillet var neyapayim ben bununla?' diye sorunca bana; 'baliklari cok az yagda kizart, sonra baska bir tavada az yagla rendelenmis havuclari talandir. Havuclarin icine krema ve beyaz sarap koy, hatta varsa tarhun otu at ve biraz daha cevirip tavanin altini kapat, kizarttigin baliklari ekleyip, guzelce karistir' dedi. 'Sogutmadan yiyin' ama demeyi de ihmal etmedi.
Biz de aynen onun dedigi gibi yaptik ve aynen bu tarifi bize pisirdigini hatirlayip balik bitene kadar hep O'ndan bahsettik, eski gunlerimizi yad ettik, bir daha ne zaman beraber oluruz acaba diye ic gecirdik.
Ozluyoruz sizi, hem de cok canim dostlarim...
** Fotograftaki baliklar cok yamuk yumuk dursa da, ilk partiyi yedikten sonra geriye kalanlarla fotograf cekmeyi akil etmis oldugumdandir. Yoksa dostumun tarifi parmaklari yedirtecek cinsten, hic laf istemem.
Di-li gecmiz zaman kullanmamin sebebi simdi bizim burada(dunyanin bir ucunda) onunsa Turkiye'de kalmis olmasindan. Yine gitsek hemen ilk is bize balik pisirecegini, yillardir sakladigi saraplari acacagini ve dostlugun ne oldugunu bir kere daha hatirlatacagini biliyoruz.
Uzakta olmamiz kendisinden balik tuyolari almamiza engel degil tabii. Gecen gun 'elimde whiting fillet var neyapayim ben bununla?' diye sorunca bana; 'baliklari cok az yagda kizart, sonra baska bir tavada az yagla rendelenmis havuclari talandir. Havuclarin icine krema ve beyaz sarap koy, hatta varsa tarhun otu at ve biraz daha cevirip tavanin altini kapat, kizarttigin baliklari ekleyip, guzelce karistir' dedi. 'Sogutmadan yiyin' ama demeyi de ihmal etmedi.
Biz de aynen onun dedigi gibi yaptik ve aynen bu tarifi bize pisirdigini hatirlayip balik bitene kadar hep O'ndan bahsettik, eski gunlerimizi yad ettik, bir daha ne zaman beraber oluruz acaba diye ic gecirdik.
Ozluyoruz sizi, hem de cok canim dostlarim...
** Fotograftaki baliklar cok yamuk yumuk dursa da, ilk partiyi yedikten sonra geriye kalanlarla fotograf cekmeyi akil etmis oldugumdandir. Yoksa dostumun tarifi parmaklari yedirtecek cinsten, hic laf istemem.
Yorumlar
ne iyi ettin de bana uğradın, ben de seni okuma ırsatı buldum böylelikle.
Her zaman beklerim,ben mutlaka uğrayacağım:) çünkü...
Senin ve ailenin yeni yılını kutlarım.
Sevgiler:)
Gorusmek dilegiyle, mutlu yillar...
sevgiler