Madeleins ve Tuzlu Kurabiyeler

Gectigimiz pazar gunu komsumuz Aybike'den iki tarif denedim. Aslinda Madeleine daha onceden yaptigim bir kurabiye cinsi ama Aybike gecenlerde tarif verdi diye vermiyorum. Onun sitesinden bakabilirsiniz orjinal tarife. Her zamanki gibi yine 'neden bu kadar azlar' denecek kadar lezizdiler ama icindeki tereyag oranini dusunurseniz bu kadar az yapilip damaklarda lezzetinin kalmasi bence daha iyi.


Ikinci tarif de yine Aybike'den. Sanirim Kevgir dergisi icin hazirladigi tuzlu kurabiyelerden birisiydi bu. Yanilmiyorsam bunlara scone deniliyor ingilizcede, gecen gun Tijen de aciklamisti bunu. Genellikle cay yaninda yenilen ozel bir kurabiye turu sanirim ama bizim bildigimiz tuzlu kurabiyelere dupeduz uyuyor bu tanim bana gore.

Tabii benim buyuk oglum o kadar cok sevdi ki, pazartesi gunu hepsi bitmisti. Beni yeniden yapmam icin zorladi, sabah kahvaltisinda sadece bunu yemek istiyormus. Ben de dun aksam yeniden yaptim ve de sevgili Aybike'ye tesekkur etmek istedim bu guzel tarifler icin. Yiyenler icinde peynir oldugunu anlamiyorlar bile, hani peynir yemeyenlere yedirmek icin guzel bir uygulama olabilir diye dusundum.
Deneyin, yanilmayacaksiniz...

Yorumlar

YILDIZNAF dedi ki…
Boyle seyler bizim evde yapilinca bizzat benim tarafimdan bitirildiginden ben oyle kizim cok istedi diyemiyorum cunku cocukcagiz bir tadiyor bir daha yok. Ahh benim bu istahim....
sunrise dedi ki…
Ah canim Yildiznafcigim,
Soyledigim kisimda degil, yazmaya cesaret edemedigim kisimda ben de aynen oyleyim tabii ki. Madeleinleri kim yedi saniyorsun?
Aybike Ceylan dedi ki…
Haticecigim,

Nasil memnun oldum ve simardim bilemezsin, su an yuzumde gulucukler ile yaziyorum yorumunu. Begendiyseniz ne mutlu bana, cok sevindim, seninde ellerine saglik, gercekten harika olmuslar.

Yeni postunu da okudum da ne kadar dogru seyler yazmissin. Ne guzel bu kadar candan, samimi arkadaslarimiz oldu degil mi? Senin gibi:)
Harika olmuslar, tekrar ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybikecigim,
Guzel tariflerinden etkilenmemek elde degil. Sen de benim gibi fazla yag kullanmayi sevmiyorsun, o yuzden korkmadan deniyorum tariflerini, sagolasin canim..
Gercekten hersey o kadar guzel ki blog aleminde, etkilenmemek elde degil. Size de guzel bir hafta sonu diliyorum ben de..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket