Halloween Ekmegi


Ben hep diyorum 'ekmek makinamda bir sey var' diye ama her seferinde de ona bir sans daha vermek istiyorum. Bu kez de cok methedilen bir mayayi bulmanin serefine kendisini bir kez daha deneyeyim dedim ama ne olduysa oldu, pof diye kabaran ekmek pisme esnasinda yine sondu. Ustu boyle tirtik tirtik bir gorunum aldi ama siz aldirmayin. Cunku tarif cok esasli ellerden, Mis Kokulu Ekmekler'den alinma.


Sevgili Binnur, Cadilar Bayrami Ekmegi adiyla yapmis. Iste ben de dedigim gibi pumpkin ya da balkabagi ile herseyi denemek istedigim bir donemdeyim. Onun tarifini denedim, ekmek cok ama cok lezzetli oldu ama makinadan kaynaklandigini sandigim sikintilar disinda goruntusu de iyiydi aslinda.


Tarifi burdan alabilirsiniz, sanirim benim yazmamam gerek yok ama benim elimde kuru uzum kalmadigi icin koyamadim. Eger elinizde varsa mutlaka koyun, cunku tarcin tadi uzumu gerektiriyor gibi geldi bana. Bir de Binnur'un biraz akiskan olacagini soylemesine ragmen benim hamurum cok kati oldu. Penceresinden izledigim ekmegin icine iki kati kadar daha su ilavesi yaptim. Sanirim unlarimizin farkliligindan kaynaklaniyor bu. Amerikada unlar cok farkli ozellikler arzediyor. Deneye deneye ogreniyoruz iste..


Ama gozunuz korkmasin, lezzetli, mis kokulu bir pumpkin bread icin dogru tarif bu!

Yorumlar

Tijen dedi ki…
Fotoğrafını yayınladığım gülün zarif anneanneni anımsatmasına çok sevindim. Yazdıklarımın anıları canlandırması hoşuma gidiyor doğrusu. Teşekkürler paylaştıkların için!
Aybike Ceylan dedi ki…
Ellerine saglik Hatice'cigim,
Ne kadar hizlisin yetisemiyorum hizina.

:)

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
YILDIZNAF dedi ki…
Sunrise, yorumunu basamadi benim blog nedense. Bir sorun yasandi galiba. Neyse, ben de ekmek makinesi istiyorum yaaaaaa. Cok ozendirdin beni cok...Ellerine saglik.
sunrise dedi ki…
Ah Tijen,
Onlari yazarken nerelere gittim bir bilsen. Ne yazdigimi bile hatirlamiyorum. Bu zarif hanim benim en buyuk mutlulugum oldu hep ve onu kaybetmek de en acisiydi..
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybike,
Benimkiler kolay seyler canim. Oyle hizlidan yapilan, pratik yemekler. Ben asil size hic yetisemiyorum.
Bende de sana mutlu ve guzel bir hafta sonu dilegi yolluyorum..
Sevgiler
sunrise dedi ki…
Sevgili yildiznaf,
Aman ozenme ben pek memnun degilim dedigim gibi. Elimde yaptigim zaman daha cok kabaran, kocaman ekmeklerim oluyor. Sen Turkiyeye donmeyi bekle, orada cok methedilen bri marka var. O galiba daha cok isine yarar senin.
Demek Kar Prensesinin yorumunu yayinlayamadin, olsun cok begendigimi sen okudun ya..
Merhaba canim, bizim burada Halloween cilginligi bitti ama halen kabak her yerde var. Ekmeginin görüntüsü bende hicte fena degil, ellerine saglik.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum.

Selam ve sevgilerimle..
MorKoyun dedi ki…
Iyi kalpli Sunrise ailesinin sevgili annesi, mail adresi gorunmuyor, blogdaki mailime bir selam gonderirseniz size tesekkur edebilirim:)
sunrise dedi ki…
Sevgili Kevser,
Ben de o binbir cesit yaptigin et yemeklerine oyle bakakaldim. Ellerine saglik..
Benden de size sevgiler..
sunrise dedi ki…
Yolladim bile morkoyun...
Binnur A. Ö. dedi ki…
merhaba
bu kez debuaradan sesleneyim dedim.
evet un farkı cok onemli bir knu.
aslında un cısından siz daha cok alternatife sahipsiniz. dedigin gibi bendeköi tarfilerin sana uyması adına biraz ekmöek makinesi penceresini gozlemekte fayda var. onemli olan kıvamlı bir hamur topu olusturuncaya kadar geekirse az az sıvı gerkirse de un eklemek ...
ekmegin ine de iyi be sunrise.
sevgilerimle
sunrise dedi ki…
Ekmegin tadina diyecek birsey yokyu tabii ki Binnur. Benim canimi sikan uzerindeki tirtiklar oldu, cunku onlar sonmenin etkisiyle oldu .
Buyuk oglum, bal ureten bir balcidan taze getirdigim bali uzerine dokup bir cirpida bitirdi ekmegi.
Tekrar tesekkur ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket