Felaket bir cumartesinin yaptiklari


Cumartesi gunu bir seylere sinirlendim. Butun gunum-uz bu yuzden ve ters giden birkac sey yuzunden alt-ust oldu. Butun planlar iptal edildi, senlikli baslayan bir gun kisa surede yasanan bir suru sacmalik yuzunden kisa surup sinirden kopurmeyle geciyordu ki; ben, benim icin bir anlamda rahatlamak olan pisirme isine giristim.

Pisirdim, pisirdim, sinirimi alamadim durmadan pisirdim. Pisirdiklerimi masaya koyup daha cok pisirmeye koyuldum.
Tabii ertesi gun kahvaltiya gelecek olan misafirlerimiz icin birkac sey pisirecektim ama bu kadar cok sey hesaplamamistim. Neyse cok iyi oldu, misafirler cok memnun kaldi. Cok cesit cikarma sansina sahip olduk bu cok sevdigimiz arkadaslarimiza benim bir gun onceki sinirim sayesinde.
Uzun uzun masada oturup sohbet imkani bulduk; kahveler, caylar icildi; bebekler kucaklarda uyudu. Aksam yemegi veya ogleden sonra oturmasi yerine bu kahvalti isini cok sevdim.
Beni bu kadar sinirlendirmeye gerek kalmadan pazar kahvaltilari icin yeni ve guzel sofralar hazirlamak istiyorum yeniden. Hep keyifli ve saglikli olabilmek istiyorum, tipki herkes gibi...
Not 1: Fotografta sadece birkac cesit gozukuyor ama cektiklerim icinde en iyi goruneni buydu, o yuzden bunu koydum. Cok sevmiyorum sofra resmi koymayi ama bir kerelik kuralimi bozmus oluyorum..
Not 2: Misafirimiz ben ne zaman sinirlenirsem onu cagirmami, kendisinin zevkle sonuclarina katlanacagini(!) soyledi...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
eee sız sınırlendıkce allahtan uretıyorsunuz:) benım annem sınırlendığı zaman evdekı stoklar tukenıyor hehehe... wallahı ellerınıze sağlık.. bende temızlık yapmayı pek sevmem, ama nedense sınırlendığım zaman evı bal dök yala yanı:))

sevgıler
fıdan
sunrise dedi ki…
Sevgili fidaneli,
Eh tabii o yapilanlardan ben de kismetimi aliyorum canim.
Bir de bende de etrafi ovma aliskanligi var. Yani sirf temizlemek yetmiyor, elime en baba temizlik malzemelerini alip en olmayacak yerleri bile ovuyorum, siliyorum, temizliyorum.
Bence boyle sinirler diger insanlara zarar vermedigi surece pek de kotu degiller canim:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket