Bir Davet, Bir Kayisi Dolmasi




2007 yilinin sondan bir onceki davetini daha gerceklestirmis olduk. Yine inanilmaz guzel bir davetli toplulugu, inanilmaz guzel sohbetler, anilar ve guzel yemekler geldi gecti.

Bizi kirmayip taaaa nerelerden geldi guzel dostlarimiz. Hatta uc tanesi bizi tanimiyordu bile, tanismak ve dostluk kurmak icin geldiler ve bizi son derece memnun ederek ayrildilar. Cok hostu hersey, ben severek ve eglenerek yemek yaptigim icin yine daha az yoruldum. Hatta o guzel ovguleri alinca, yorgunluktan eser bile kalmadi. O kadar sevincli ve guzel bir gece gecirdik ki, o firtinaya ragmen evimizi onurlandiran misafirlerimize sonsuz sukran borcluyum. Hatta o bizi hic tanimayan uc kisi evimize oturdugumuzdan beri(15 aydir yani) ilk gelen Turkler oldular.

Bunun sorumlusu kesinlikle biz degiliz, sakin yanlis anlamayin. O kadar kucuk ve ilginc bir yerde yasiyoruz ki, en yakin Turk 1,5 saat uzaklikta oluyor maalesef. Ben yine de umitle yakinlarda birilerini daha aramaya devam ediyorum ama.

Neyse, yemek menusu oldukca degisik seylerden olusuyordu. Bu sefer fazla serbest davranamadim, cunku davetlilerden birinin gluten alerjisi vardi ve ben o kadar debelenmeme ragmen iki tane yiyecegi maalesef sevgili davetlime ikram edemedim. Cok uzuldum ama kendisi duruma alisik oldugunu soyleyerek beni yatistirmaya calisti.

Tarifleri yerim ve zamanim oldukca verecegim ama menuyu unutmamak icin buraya yaziyorum:

-Antep Ezmeli Kanepe

-Brie peynirli ekmek fondusu

-Karides kavurma

-Patlican Piyaz


-Patates Sufle

-Kuzu Kebap
-Tavuk Sis


-Patatesli Roket Kofte


-Gavurdagi Salatasi


-Armut Tatlisi

-Kayisi Dolmasi


Ne yazik ki sadece kayisi dolmalarinin fotografi var simdilik elimde. Sanirim herkes biliyordur yapmayi. Hatta Turkiyede siz kaymak koyarak, belki de tamamini satin alarak ustunde bile durmuyorsunuzdur ama bizim icin boyle seyler cok lux oldugundan kendi kremamizi kendimiz yapiyoruz biz. Ben de cig krema, erimis peynir ve biraz da pudra sekerini cirparak istedigim kivami elde edene kadar icindekilerle oynayarak cirpmaya devam ettim ve sonunda kayisilarin arasina surebilecegim bir krema elde ettim. Onlari da robotta kirdigim sanfistiklarina bulayip servis yaptim.

Bugun yani yilbasi gecesi yine bir davetimiz ve cokk ilginc bir davetli grubumuz daha var. Bakalim o nasil gececek? Tekrar gorusunceye kadar herkese saglikli, mutlu ve guzel gunler diliyorum. Hersey gonlunuzce olsun...

Yorumlar

ayseyaman dedi ki…
Elinize sağlık dolma nefis görünüyor!
Linkinizi listeme ekledim, sizde sayfama link verirseniz memnun olurum...
Mutlu yıllar!
sevgiler
Aybike Ceylan dedi ki…
Yeni yilinizi kutluyor, daha nice guzel ve saglikli yillara hep birlikte diyorum.

Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Ayrica ellerine saglik, harika olmus...
sunrise dedi ki…
Sevgili ayse yaman,
Ben sizi ekledigimi saniyordum, demek ki basaramamisim. Iyi ki hatirlattiniz.
Size de iyi yillar, mutluluklar..
sunrise dedi ki…
Sevgili Aybike,
Senin de yeni yilin kutlu olsun. Sevdiklerinle saglikli, guzel bir omur dilerim..
Sevgiler
gezicini dedi ki…
nice sağlıklı mutlu yıllara.
sevgiler
gorki
Moonish (moonsun) dedi ki…
Sevgili SunRise, sana sevdiklerinle birlikte nice nice guzel seneler diliyorum, hersey gonlunce olsun yeni yilda :))
Tijen dedi ki…
Ben de nice muhteşem gün doğumu görmeni diliyorum bu yıl ve nice yıllar boyunca...
Adsız dedi ki…
Mutlu yillar
YILDIZNAF dedi ki…
Nice guzel yillara, neseli ailenle ve kocaman kocaman partilerle girmen dilegiyle...
Tadamiyoruz ama goruntuyle bile bastan cikiyoruz haberin ola. Yine muhtesem olmus...
Nazkız dedi ki…
Ya o menünün hepsini sen mi yaptın, vallahi bravo... Bu arada kayısı dolmasının da bilmiyorum ben senden öğrensim:-))

En yakın zamanda ilginç davetinin detaylarını bekliyoruz...
sunrise dedi ki…
Sevgili gezicini, moonsun11, tijen, kizilciksurubu, yildiznaf sizin de yeni yiliniz kutlu olsun. Sagliklar, mutluluklar dilerim.
IYi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
sunrise dedi ki…
Sevgili nazkiz,
Evet ya ben yaptim, hem de tek basima ama sevgili de kucuk oglumuzla ilgilenerek bana buyuk yardim etmis oldu.
Ben Turkiyede herkes bilir zannediyordum bu kayisilari, sanirim turistik yerlerde filan her yerde goruluyor diye aklimda oyle kalmis. Ne mutlu bana, bir seyi tanitmis oldum o zaman sana da..
Misafirlerim henuz ayrildi, yazacagim cok sey var elbette.
sevgiler
Adsız dedi ki…
İLK DEFA BÖYLE BİR TARİF GÖRDÜM TANRIM BENDE BİR GÜN MAMA KONUSUNDA YETENEKLİ OLABİLECEKMİYİM BU KADAR :) KENDİMCE YAPIYORUM BENDE AMA EN İYİ BİLDİĞİM YOLA DEVAM SANATSAL ÇALIŞMALAR BEKLERİM ÖZELLİKLE EL EMEĞİ GÖZ NURU KATEGORİM BELKİ HOŞUNA GİDER SEVGİLER
sunrise dedi ki…
Sevgili Eda Suner,
Sizi tanimayan mi var? Hele ki blog aleminde cok meshursunuz. Tabii ki sitenizi biliyorum, yaptiklarinizi da. Ziyaretinizden mutluluk duydum, cok tesekkur ederim.
Bence becerileriniz yeter, yemekleri de baskalari yapsin canim...
sevgiler
Adsız dedi ki…
Canım çok kibarsın :) ayol deme öyle ya mahçup oluyorum :) Beğenerek takip ediyorum yemek blolarını heleki sade anlatımlar farklı şeyler görünce nasıl seviniyorum ama beceremiyorum ya sunumda bozuyorum genelde :)) Yemekleri eşime yapıcam şekerim tutupda yemek blogu açmıycam aman kimseler yanlış anlamasın :) sevgiler canım
sunrise dedi ki…
Aman Eda Hanim, ne yapsaniz guzel yaparsiniz. Bence yemekler de cok guzel oluyordur ama goz zevkinize gore diger sanat eserleriniz ile kiyasliyorsunuzdur. Sanatci olmak boyle zor iste. Annemden biliyorum, herseyi ayni estetik acisi ile gordugunden mukemmele ulasincaya kadar denerdi herseyi.
Sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket