Halloween Coskusu


Biz yine sobelendik ama bu kez baska sekilde.

Malumunuz 31 Ekim Halloween olarak kutlaniyor Amerika'da. Tabii aylar onceden hazirliklar basliyor, her yer susleniyor yine. Hayaletler, pumpkinler evlerden sarkiyor. Orumcek aglari doseniyor bahcelere, kilolarca seker aliniyor, yeni kostumler hazirlaniyor cocuklar icin. O gece cocuklar kapi kapi dolasacak seker toplayacaklar bu kostumler icinde.
Sanirim cocuklar kadar hatta belki daha bile fazla buyukleri de heyecanlandiriyor bu bayram. Tamami ticaret amacli bir bayram tabii ki ama renklere, oyunlara kapilmamak elde degil ne yazik ki. Bir de sadece bu donem icin cikan turuncu renkteki objeler ve her turlu cikolata ve sekerin turuncu renklisinin uretilmesi, herseyin icine pumpkin(bal kabagi sanirim) tadi eklenmesi filan da coskuyu artiriyor bana gore.

Yaklasik iki ay onceden baslayan bu hazirliklar o kadar ayyuka cikiyor ki, sanki o gun geldiginde heyecanlanacak bir sey kalmiyor gibi geliyor bana, hani 'eee simdi ne olacak' gibisinden kaliveriyormussunuz gibi.


Her neyse iste bu hazirliklar arasinda bizim mahallede de bir oyun oynaniyor. Komsular bir torba icine birkac cesit seker, cikolata koyup sizin kapiniza gizlice birakiyor, icine de "you've been boo'ed (tam karsiligi olmamakla birlikte, kandirildiniz, ya da korkutuldunuz diyebilirim)" yazan bir kagit birakiyorlar.

Bu 'boo' yazan kagidi caminiza yapistiriyorsunuz ki sizin kandirildiginizi gosteriyor bu ve de siz de benzer bir torba hazirlayip 24 saat icinde baska bir komsunuzun kapisina birakiyorsunuz. Komsu sizi gorurse 'boo'lanan siz oluyorsunuz ve baska bir komsu aramak icin yola cikiyorsunuz. Gecen yil cok yeni oldugumuz icin kapiya birakilan torbaya biraz supheli yaklasmistik ama bu kez cocuklar ciglik ciglik torbayi acip sekerleri hemen kapistilar bile.


Tabii bizi aldi bir endise, cunku yakin komsularin hepsi sobelenmis bile, geriye birkac tane suratsiz komsu ve su yuzume hic bakmayan Cinli kadin kaliyor. Oyunu surdureceginden emin oldugunuz insana yapmak lazim ki, o kadar caba bosuna gitmesin. Ya da azicik daha otede tanidiklarimizin evine gitmek gerek ama koca koca kopeklere nasil yakalanmadan bu isi yapacagiz?. Oyun oynayacagiz diye bir taraflari kaptirmak da var yani.


Coguna sacma gelebilecek bir oyun belki ama burasi kucuk bir bolge oldugu ve herkes birbirini tanidigi icin bunu yapmak cok kolay ve herkes azicik eglenmek adina bu kadar seye katlaniyor. Valla kendi adima, torbayi hazirlamak, korka korka birinin bahcesine girip kapinin onune onu birakmak ve sonraki gun de penceresindeki 'boo' yazisini gormeye calismak filan hosuma gitti. Cocuklar da egleniyor, eee o zaman geriye ne kaliyor?

Yorumlar

Cafe Gusto dedi ki…
Sevgili Haticeciğim senden çok çok özür dilerim sana dönmeyi unuttum.Canım turşunun biberlerinin yumuşaması lazım yemek için ama ben dayanamadım dün küçük bir kavanoz açtım.Biberler çatırdıyordu yerken ama çok da önemsemedik acı acı yedik.Tabiki yumuşayınca tadına doyum olmuyor.
Ayrıca ben o turşuları balkonumda bulunan bir dolapta saklıyorum.Ama buz dolabında da saklayabilirsin.Afiyetle yiyin.
Bu arada Hallowen bayramı hep ilgimi çekmiştir.Umarım oyunu devam ettirebilirsin kimseye yakalanmadan.Ege'nin çok hoşuna giden bir bayram bu (tabii sadece filmlerde görüyor.)
Geçen sabah arkadaşlarıyla kostüm giymişlerdi anne şeker toplamaya gidelim deyince şaşırdım.Demek o kadar hoşuna gitmiş.neyse tekrar özür dilerim.sevgiler...
sunrise dedi ki…
Serpilcigim,
Cok tesekkur ederim tursu icin. Galiba bir kac gun daha sabredecegiz cok zor olsa da..
Dun gece biz de baska bir komsuya goturduk biraktik torbayi. Kocaman iki kopege ve de evin icinde dolasan evin erkegine ragmen gorulmeden biraktik valla. Eglenceli aslinda, bizim bayramlarda cocuklarin seker toplamalarina benziyor. Demek ki asagi-yukari her yerde ayni adetler varmis.
pelin dedi ki…
SEVGİLİ HATİCE
blogun ilk defa bugün keşfettim.yazıların gerçekten çok eğlenceli.halloween daki çocuklarin seker toplama adeti konya da regaip kandilinde şivlilik adı altında yapiliyor blogumda bundan bahsetmistim istersen bi bak. sevgiler
GULTEINEN ENKELINI dedi ki…
sorma sorma.. ayni heyecan bizleri de sardi, ingilizlerin cogunlukta oldugu bir bolgede yasiyoruz ve we are beeing booed too :))))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Biftek Diane

Shrimp Mousse - Karides Mus

Beef Brisket