Sabah ise giderken biftegi buzluktan cikariyorum ve kendi kendime soyleniyorum 'su etin uzerindeki gibi mantarli bir sey yaparim aksama gelince'. Tabii ben o anda kendi kendime soylendigimi zannediyorum. Cunku gece gec bir saatte eve donerken artik o resimdeki mantarli seyi yapacak vaktim kalmadigini dusunerek uzuluyorum ve 'artik hizlidan kizartirim, yanina da bir makarna yaparim ne yapayim' diyorum. Eve gelince agzim acik kaliyor; ben kendi kendime konusuyorum sanirken birileri beni duymus, resimdeki biftek tamamen aynisi sekilde pisirilmis, yanina bulgur pilavi yapilmis(en sevdigim), masa kurulmus ve hatta salata bile tastamam...'Bir calisan kadinin eve geldiginde bulmak isteyebilecegi daha ne olabilir ki' diye dusunerek sariliyorum ona ve kaybetmekten korktugum bu tarifi de sizinle paylasiyorum. Cunku o gunden beri birkac kez daha yaptik bu tarifi ve hep bayilarak yiyoruz... 1 kg kadar biftek(kemiksiz ve yagsiz ve ayni zamanda da 1cm kalinliginda) 1 tatli ka...
Bu sicak yaz gununde kardam adamli kalip yerine yuzuk seklinde olan sekilli kaliplari kullanmaliydim ama henuz hic bir deneyimim olmayan bu tur dipler icin yeni bir alisveris yapmadan once emin olmak istedim ama sonuca bakilirsa galiba yeni alisveris listemize eklendi bile. Krakerle yenmesi tavsiye edilen bir cesit dip bu ve Amerikada cok tutuluyor. Turkiye icin cok fazla yorum yapamayacagim, cunku son izlenimlerime gore herkesin cok farklilasmis damak zevki. Cok sevdigimiz bir arkadasimiz sik sik yapiyor bu dipi ve o kadar lezzetli oluyor ki, arkadan gelecek yemeklerin de bir o kadar lezzetli oldugunu bilmesek bununla karin doyuracagiz. Tarif onunkine cok benziyor, denemek isteyenlere... Karidesli Mus 1 kutu mantarli corba(su ile karistirilmayacak) 1 paket krem peynir, 8 oz, kucuk kupler seklinde dogranmis 1 kap mayonez 1 paket jelatin 6 yemek kasigi soguk su 1/3 kap donmus minik karidesler(cozulmus olmali) 3/4 ince dogranmis kuru sogan 1/2 kap ince dogranmis kereviz sapi Marul yaprak...
Ben hep diyorum 'ekmek makinamda bir sey var' diye ama her seferinde de ona bir sans daha vermek istiyorum. Bu kez de cok methedilen bir mayayi bulmanin serefine kendisini bir kez daha deneyeyim dedim ama ne olduysa oldu, pof diye kabaran ekmek pisme esnasinda yine sondu. Ustu boyle tirtik tirtik bir gorunum aldi ama siz aldirmayin. Cunku tarif cok esasli ellerden, Mis Kokulu Ekmekler 'den alinma. Sevgili Binnur, Cadilar Bayrami Ekmegi adiyla yapmis. Iste ben de dedigim gibi pumpkin ya da balkabagi ile herseyi denemek istedigim bir donemdeyim. Onun tarifini denedim, ekmek cok ama cok lezzetli oldu ama makinadan kaynaklandigini sandigim sikintilar disinda goruntusu de iyiydi aslinda. Tarifi burdan alabilirsiniz, sanirim benim yazmamam gerek yok ama benim elimde kuru uzum kalmadigi icin koyamadim. Eger elinizde varsa mutlaka koyun, cunku tarcin tadi uzumu gerektiriyor gibi geldi bana. Bir de Binnur'un biraz akiskan olacagini soylemesine ragmen benim hamurum cok kati oldu...
Yorumlar