Sabah ise giderken biftegi buzluktan cikariyorum ve kendi kendime soyleniyorum 'su etin uzerindeki gibi mantarli bir sey yaparim aksama gelince'. Tabii ben o anda kendi kendime soylendigimi zannediyorum. Cunku gece gec bir saatte eve donerken artik o resimdeki mantarli seyi yapacak vaktim kalmadigini dusunerek uzuluyorum ve 'artik hizlidan kizartirim, yanina da bir makarna yaparim ne yapayim' diyorum. Eve gelince agzim acik kaliyor; ben kendi kendime konusuyorum sanirken birileri beni duymus, resimdeki biftek tamamen aynisi sekilde pisirilmis, yanina bulgur pilavi yapilmis(en sevdigim), masa kurulmus ve hatta salata bile tastamam...'Bir calisan kadinin eve geldiginde bulmak isteyebilecegi daha ne olabilir ki' diye dusunerek sariliyorum ona ve kaybetmekten korktugum bu tarifi de sizinle paylasiyorum. Cunku o gunden beri birkac kez daha yaptik bu tarifi ve hep bayilarak yiyoruz... 1 kg kadar biftek(kemiksiz ve yagsiz ve ayni zamanda da 1cm kalinliginda) 1 tatli ka
Bu sicak yaz gununde kardam adamli kalip yerine yuzuk seklinde olan sekilli kaliplari kullanmaliydim ama henuz hic bir deneyimim olmayan bu tur dipler icin yeni bir alisveris yapmadan once emin olmak istedim ama sonuca bakilirsa galiba yeni alisveris listemize eklendi bile. Krakerle yenmesi tavsiye edilen bir cesit dip bu ve Amerikada cok tutuluyor. Turkiye icin cok fazla yorum yapamayacagim, cunku son izlenimlerime gore herkesin cok farklilasmis damak zevki. Cok sevdigimiz bir arkadasimiz sik sik yapiyor bu dipi ve o kadar lezzetli oluyor ki, arkadan gelecek yemeklerin de bir o kadar lezzetli oldugunu bilmesek bununla karin doyuracagiz. Tarif onunkine cok benziyor, denemek isteyenlere... Karidesli Mus 1 kutu mantarli corba(su ile karistirilmayacak) 1 paket krem peynir, 8 oz, kucuk kupler seklinde dogranmis 1 kap mayonez 1 paket jelatin 6 yemek kasigi soguk su 1/3 kap donmus minik karidesler(cozulmus olmali) 3/4 ince dogranmis kuru sogan 1/2 kap ince dogranmis kereviz sapi Marul yaprak
Bu dana brisketi birkac yerde yiyip cok begenmistim ama buyuk parca etlere karsi hep bir 'piser mi pismez mi' korkum oldugundan, bir turlu kendim deneyememistim. En sonunda su Slow Cooker sayesinde bir deneyeyim dedim ve o gunden beri de en favori davet yemeklerimizden biri olarak yerini aldi bas kosede. Cunku o kocaman eti icine koyup saatlerce yavas yavas pisirip, sonra servis yaparken catalla parca parca ayrildiklarini gormek bile yeterince agzini sulandiriyor insanin. Beef brisket eti, ozel olarak kesilmis bir et ama sanirim Turkiye'de de kasaplar bu isi cok iyi halledebilir. Dananin gogus kismindan elde ediliyor, ilk bes kaburga kemiginin arkasinda kalan kemiksiz et parcasi. Kesinlikle agir pisirilmesi gerekiyor cunku bu agir pisirme esnasinda kaslar arasindaki kolajeni ortaya cikarip istenen yumusakliga ulasmasi hedefleniyor. Uc kisminda bir miktar yagli kisim oldugu icin bu da yemegin kendi yagini olusturuyor ve ekstra hic bir yag takviyesine gerek kalmadan yumusak b
Yorumlar