Tas Kebap
Turkiyeye ozel olarak siparis ettim bu cinko tasi, sadece tas kebabi yapmak icin. Tam istedigim buyuklukte bir tane bulamadigim icin annecigime siparis verdim, bana kameradan gosterdigi dort tane icinden rengi ve buyuklugunu begendigim iki taneyi istedim, geldi ve ben de tas kebabima kavustum.
Belki herkes biliyor tarifi ama ben yine de soyle hizlidan bir anlatayim.
Kusbasi et gerekiyor ve tabii kuru sogan
Ince dogranmis domates
Istenirse biraz salca
Tuz karabiber
Katiyag (bazilari zeytinyagi ile yapiyormus pilavi, saygi duyarim)
Pirinc gereken tum malzemeler.
Etleri bir tencerede kup kesilmis kuru sogan ve biberler ile azicik talandirip uzerlerine domatesleri ekleyip, sulandirilan salca ile birlikte tuz-karabiber de ekleyip azicik su ile pisirin.
Etler suyunu cekince ve de yumusayinca tencereyi ocaktan alin ve o kucucuk cinko kaba doldurun. Pilav tenceresinde pirincleri pilav olacak seklinde kavurun ve suyunu eklemeden once pirinclerin ortasina bir cukur acip cinko kabi ters cevirip yerlestirin, suyunu ekleyin.
Pilavi normal sekilde pisirin ve dinlenmeye birakin. Servis yapacaginiz zaman cinko kabi alip o sekilde masaya goturup masadakileri etkiledikten sonra servisinizi yapin.
Afiyet Olsun..
Not: Bir yemek programinda izledigime gore pilav pisirken icindeki buharla pismesi cok onemli oldugundan tencerenin asla kapagi acilmamaliymis. Bu yuzden de bir saati 12 dakikaya ayarlayip azicik azicik ocagin atesi dusurulerek pisirmek kesinlikle en iyi yontemmis ki ben de aynen boyle yapiyorum. bu yontemden beri asla kotu pilavim olmadi.
Yorumlar
Serap
Pisirdigi her yemege, ozellikle dolmalara kuyruk yagi eklemeye calisip surekli engellenen bir anneannenin zeytinyagli pilav pisiren torunuyum ben:)
Ellerine saglik, bu ne zengin ne guzel bir manzara. Afiyet olsun sizler, sevgilerimi gonderiyorum.
O kadar cok yerde karsilastim ki sizinle ve tekrar tekrar sitenize gidip sizi okudum ki, artik eklemek gerekti yani. Cok begendim yaptiginiz herseyi ve hepsini yapmak, denemek istiyorum..
Tanistigimiza cok memnunum
Bunu benden cok etrafimdakileri etkilemek adina yapiyorum. Gorenler 'uuuuu aaaaa' diyor ya, onu gormek benim en buyuk zevkim iste.
Biberler harikaydi ama bugun, hala gozumun onundeler...
Bizde de var oyle bir Comlek Kebabi. Icine doldurulan bilumun sebze ve etten sonra agzi hamurla kapanan bir comlek milletin gozu onunde kirilarak etler dokulur. Yillar var ki yemedim. Acaba benzer yerlerden miyiz ki?
Bu kadar sicaklik bosuna degil galiba...
Bir de anneanneler ne yapsa guzel yapiyor ki, onun kokusunu kimse gecemiyor iste. Ah ah..
Bayram gecti ya butun et yemeklerini cikarabiliriz arsivden artik. Birilerinin cani ceker filan diye cekiniyordum acikcasi..
Bizden de size sevgiler, mutluluklar..
Bak aklima ne geldi biliyor musun, Turkiye'deki blogger'lar bulusuyor da biz niye bulusmayalim. Onceki yorumuma cevabini okudum guzel arkadasim. Biz en iyisi Aybike'ye de cagrida bulunarak bir Amerika bulusmasi gerceklestirelim, belki doktoradan basini kaldirip Morkoyun'da bize katilir. Hep beraber bana gelin, bekliyorum...
Bak aklima ne geldi biliyor musun, Turkiye'deki blogger'lar bulusuyor da biz niye bulusmayalim. Onceki yorumuma cevabini okudum guzel arkadasim. Biz en iyisi Aybike'ye de cagrida bulunarak bir Amerika bulusmasi gerceklestirelim, belki doktoradan basini kaldirip Morkoyun'da bize katilir. Hep beraber bana gelin, bekliyorum...
Valla Texas'dakileri ve de diger uzaktakileri bilmem ama biz simdilik Dogu Kusagi olarak minik bir bulusma yapabiliriz. Hatta biz bu hafta Alev ile tanismaya gidiyoruz. Siz de Thanksgiving'de bize gelin bence, belki onlar da gelecek cunku. Cok ciddiyim..
Bir esimle goruseyim bakayim, bir davetimiz var Thanksgiving'de geliriz mutlaka dedigimiz. Acaba gitmesek olur mu diye soracagim, bakarsin yolumuz sizin oralara duser. Sevgiyle...