Muzlu Kek
Bir gun bir arkadasimiz bize muzlu bir kek yapip getirdi ve o gunden beri benim buyuk oglum yedigi en guzel kekin(!!!) bu oldugunu soyleyip benden her firsatta bu keki istedi.
Keki getiren arkadasimiz bana tarifi verdi ama ben onu birkac denemeden sonra kaybettim. Bunun uzerine internetten bir arastirma yapip hatirladigima en yakin tarifi buldum ve o gunden beri de hemen hemen her hafta bir kez yapiyorum bu keki. Cunku hem cok kolay, hem de evde birkac tane bozulmaya yakin muz kalinca degerlendirmek acisindan faydali oluyor.
Bazilarinin kek icinde muz tadi sevmedigini biliyorum, ben de oyleyim ama bu kekte bu tad agiza gelmiyor emin olabilirsiniz.
Tarif soyle:
3 veya 4 tane olgunlasmis muz, catalla ezilmis
1/3 kap erimis tereyag
1 kap tozseker
1 yumurta, cirpilmis
1 tatli kasigi toz vanilya
1 tatlikasigi karbonat(baking soda)
Bir cimdik tuz
1 1/2 kap un
bir avuc ceviz ici, dovulmus
Bu tarif icin miksere ihtiyac olmadigini soylemeliyim.
Firini 350°F(170C) de isitin.
Buyuk bir kapta ezilmis muzlarla eritilmis tereyagini tahta bir kasikla karistirin.
Tozsekeri, yumurtayi ve vanilyayi da ekleyin.
Karbonat ve tuzu karisimin uzerine serpistirin.
En son olarak da unu ekleyin ve guzelce karistirin.
Cevizleri de ekleyip yaglanmis 4x8 inch(10x20 cm) buyuklugunde ekmek kalibina dokun(kesinlikle buyuk kalip kullanmayin, bu miktarlar az gelecektir).
Bir saat kadar pisirin veya kekin ortasina bir kurdan koyup temiz ciktigini gordugunuz zaman firindan alin.Izgara uzerinde soguduktan sonra kaliptan cikarip dilimleyip servis yapin.
Not: Amerikalilar bu tur keklere 'ekmek' diyor. Yani bu bir Banana Bread, sanirim ekmek kalibinda pisirilmesi filan da ondan.
Yorumlar
Evet size getirdigim kek ama tatmadigina inanamiyorum. Umarim bir dilim kalmistir. Hay Allah fark etmedim bile, yine yaparim ben sana...
Benden de sana sevgiler